17 mars, 2017 admin

Daniel Gyllendahls favoriter

Daniel Gyllendahl fick sitt intresse för böcker under sin studietid på Högskolan i Gävle där gick Daniel på Fastighetsmäklarprogrammet, Fastighetsförmedling detta var under perioden 2002 – 2004. Men som Daniel sagt var det mycket film som sågs under denna perioden också.

Daniel Gyllendahl har som alla andra en favoritfilm samt en favoritbok. När vi frågade Daniel Gyllendahl om vilken bok han läste senast så svarade han med ett mycket glatt humör att det var Da Vinci-Koden av Dan Brown. Detta var inte första gången jag läste detta mästerverk påpekar Daniel, jag samt nästan alla jag känner har gjort precis som Gyllendahl och läst detta storverk både två och tre gånger.

Vid min andra fråga om Vilken film han såg på Bio senast så tog det lite längre tid innan svaret kom. Men när han svarade gjorde han det med samma stora leende, det var ju “101 åringen som smet från notan” filmen med Robert Gustavsson. Har du sett den frågade Daniel mig och jag svarade att ja den såg jag för 2 veckor sedan med min familj på en härlig lite Biograf i Kalmar. Både jag och herr Gyllendal kom fram till att den var riktig, riktigt rolig denna nya Gustavssons rulle.

Men nu åter till den viktigaste frågan av dom alla. Om Daniel Gyllendahl endast får välja en film och en bok vilka blir det då? De absolut bästa i Världen enligt egen utsago?

Bästa boken: Röde orm ( Författare: Frans G. Bengtsson )

Bästa Filmen: Forrest Gump ( Huvudrollsinnehavare: Tom Hanks )

Nu när jag vet vilka favoriterna är Daniel Gyllendahl berätta kort varför du valde just dessa. Vi börjar med Röde Orm varför är den bäst?

Jag började läsa Röde Orm redan när jag var 12 år gammal jag fick den av en släkting till mig och den var skriven på ett riktigt mäktigt gammalsvenskt sätt som gjorde att jag bara plöjde mig igenom den under en helg och det är verkligen en tjock bok för en 12 åring.

Och så nu till Forrest Gump vad gör den till den bästa filmen i världen?

Ja den bara är det! Man får på ett häftigt sätt lära sig nästa hela Amerikas moderna historia på ett riktigt underhållande och allvarligt sätt samtidigt. Ja det blir magiskt!

Daniel gyllendahl forrest gump

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *