24 februari, 2017 admin

Daniel Gyllendahls Londonresa

daniel gyllendahl

Jag vill berätta om när jag var i London senast och vände. London är en underbart vacker stad. Vi hade av någon anledning valt att flyga ifrån Göteborg denna gången och landade på Heathrow där vi kunde ta bussen in till innerstan. Jag åkte dit med ett par vänner som hade stor vana utav London sedan tidigare. De hade valt ut hotellet som låg på Shepherds Bush i Hammersmith och Fulham. Gatan i sig verkade vara ett turistområde då majoriteten av husen och lägenheterna var olika hotell, blandat med restauranger och några affärer. En stor fördel med att bo på Shepherds Bush var att det låg ett gigantiskt köpcenter i närheten som heter Westfield. Det stället får våra gallerior att blekna i jämförelser med sina tre våningar affärer, restauranger och biografer.

När vi kom till hotellet så valde vi att ta det lugnt ett tag och testade hotellets restaurang (efter vi hade löst biten med att checka in och få in vår packning i hotellrummen). Jag åt hamburgaren som tyvärr var lite lätt bränd, men ändå god. Det var ett väldigt trevligt hus med en gammaldags känsla som samtidigt känndes modernt, och självklart fanns det en bardisk. Det är inte London utan en bardisk.

Första dagen tog vi det rätt lugnt på överlag, vi spenderade majoriteten av tiden med att bekanta oss mer med området ihop med Westfield. För att sedan avsluta kvällen på en pub i närheten som hette Queen’s Head. Pubkulturen i London är rätt intressant. Det är ju det vanligaste som finns där att man stannar upp efter jobbet och tar en öl eller två på närmsta pub. Det är ju mer viktigt för dem än vad fika är för oss i Sverige.

Andra roliga sevärdheter vi gjorde var att vi såg en musikal som hette Rock of Ages. Den var förvånansvärt bra förutom musiken i sig. Det var mycket skämtande och humor. Synd att den har slutat att gå där. Tror inte den Svenska versionen som gick senare kunde uppnå ens i närheten av samma klass.

//Daniel Gyllendahl

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *